Oldal: 1 / 4

Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.14. 17:47
Szerző: zolee
Tisztelt Harsányi Lakosok!

Én a Petőfi utcában lakom és annyira gyalázatos állapotban van, hogy autóval alig lehet rajta közlekedni. Tele van kátyúval de akkorával, hogy traktorral se mennék rajta végig. Az utca első fele le van aszfaltozva ( elég rossz állapotban van az is) de a másik fele még követ sem látott vagy 10 éve. Az autó utáni súlyadót nem tudom mire fizetjük de én úgy tudtam, hogy abból kellene valamit az úttal kezdeni. Felháborító ez az állapot!!!
A többi lakos mit szól az utak állapotához?

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.15. 18:45
Szerző: netti78
Én úgy hallottam, ha jók az információim,hogy állítólag az Önkormányzat pályázott egy az utak asztfaltozásáról szóló pályázatra, és amennyiben az sikeres lesz, akkor abból 5-6-7 utcát tudnának rendbe szedni belőle. Reméljük, hogy valóban így lesz, és rövidesen nálunk is hasonló minőségű utakon tudunk közlekedni, mint a szomszédos községekben, falvakban.
Én csak annyit fűznék hozzá "zolee" fórumozó társam felvetéséhez, hogy eddig 20 év alatt is befizettük szerintem elég szép számban a súlyadót, és cserébe nem kaptunk mást, mint jó esetben silány minőségű, félig leasztfaltozott utcákat. Így szerintem nem is várhatjuk el a jelenlegi faluvezetéstől, hogy ezeket a problémákat, amelyeket az utóbbi években ilyen mértékben elhanyagoltak, egy éven belül meg tudják oldani. De biztos vagyok benne, hogy a leendő testületünk mindent el fog követni annak érdekében, hogy ezek a dolgok minél előbb rendeződjenek a községben.

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.16. 09:32
Szerző: zolee
Harsány 2 dologról ismert főleg: az egyik a fagyizó, a másik a rossz utak! Kérdezzetek meg nem harsányiakat és az lesz a válasz, hogy van egy jó fagyizó és nagyon rosszak az utak.

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.16. 15:12
Szerző: netti78
Szia zolee!

Ezt én is aláírom. Ez pontosan így igaz, ahogy leírtad!!! De bízunk benne, hogy a közeljövőben mindez változni fog.

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.17. 11:50
Szerző: Hóhányó
Idézet a vendégkönyvből:

járom az utat a macskaköves utat.. füttyre áll a szám... mert én itt születtem ez a hazám.. ( Záray-Vámosi)
járom az utat a gidres-gödrös utat...de sírásra áll a szám... de én itt születtem ez ma Harsány... (xy)
Kérlek benneteket, ha rossz utakat láttok a faluban, itt jelezzétek, hátha nem mindenki tudja, hol nehézkes vagy rossz a közlekedés, hol szorulnak javításra az utak!
Köszönettel: xy

c
2010.09.06 09:32:30
xy!
Miért van jó út Harsányban? Inkább csak rossz! A jó utakat könyebb felsorolni: Kossuth út, Jókai út, Malom út.

admin
2010.09.07 18:38:44
Hozzátennék még hármat:
Szabadság utca, Radnóti utca, Munkácsy utca

m
2010.09.10 19:47:43
Figyelem Harsányiak!
Ma jártam Harsány egyik utcájában, és úgy látom, új szolgáltatás nyílt!
Ingyenes alvázmosás! (igaz csak esőzések idején működik. és esetleg nagy sebességnél tengelytörés veszélye fenn állhat igaz, az egész utcában!
Ez az utca a tónál található és nem a jók közé sorolandó!

Melyek lesznek azok utcák és mikor? Nem kérek rá választ, mert erre nem lehet válaszolni! Sürgető, és nagy anyagi vonzatú feladat!

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.19. 15:54
Szerző: bobby
A Munkácsy, Radnóti, Szabadság utcákon kívül talán nincs is normális utca a faluban(ez a 3 is igazából egy út 3 részre vágva). A Major utca is égész tűrhető, de csak volt polgármesterünk házáig van megcsinálva, teljesen véletlenül. Neki még az udvarára is jutott az aszfaltból. A Dózsa katasztrofális állapotban van. Egyik oldalon a szennyvíz, másikon a gáz miatt bontották fel a burkolatot, utána helyreállították, csak elfelejtették megdöngölni a földet aszfaltozás előtt és mikor magától kezdett el tömörödni a föld, vele együtt süllyedt az aszfalt is. A Rákóczi, Béke, Hunyadi, Petőfi csak félig van aszfaltozva, rengeteg a kátyú és néhol olyan vékony, hogy még a fű is könnyedén átszakítja, az aszfaltozatlan részükön pedig, csak terepjáróval ajánlott közlekedni. A többi utca egyáltalán nem rendelkezik burkolattal, szintén terepjáróval lehet megközelíteni. A Kossuth, Jókai szintén erősen kátyús, de ez nem az önkormányzat tulajdona. A környéken sehol nincsenek ilyen állapotok, csak Harsányban. Olyan, mint ha 100 éve megállt volna az idő.

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.21. 13:14
Szerző: hókuszpók
Bobby!
Teljesen jól látod a dolgokat (utcával kapcsolatosan), de az udvar bitumenezéséről van számla!
A kátyús utcák nagyon jók nem lehet rajta száguldozni!és fekvőrendőrként teljesítenek szolgálatot!
Nem domború, hanem homorú formában!
Javaslom abban az utcában élőknek, hogy tavassazl oda is ültessenek egy kis muskátlit, vagy valami hasonlát.. Megtették már máshol is!
Pályázat beadva, elbírálás folyamatban, kivitelezés majd. Kalapból kellene kisorsolni melyik utca készüljön el, mert lesz sértődés. Mert rokonok mindegyik utcában vannak.
Szép napot!

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.23. 10:55
Szerző: zolee
Harsány, Petőfi utca (2011 Európai Unió)
Kép

Jó utat mindenkinek!

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.23. 21:01
Szerző: netti78
Szia zolee!

Ezt a fotót már jó pár évvel ezelőtt is föl lehetett volna tölteni a honlapra. Szerintem van még egy-két ehhez hasonló állapotban lévő utca a faluban, ráadásul olyan is akad köztük, ami le van bitumenezve, és annak ellenére hasonlóan néz ki, mint a fotón lévő utca.
De hogyan is kívánhatnánk el a választások után 3 hónappal, hogy máshogyan nézzenek ki. Hiszen üres zsebből nem könnyű költekezni.
Addig is, amíg nem tudjuk meg a pályázat eredményét, ami reméljük, hogy pozitív lesz, reménykedünk benne, hogy valamiféle megoldást ki fog találni a jelenlegi testület, ha mást nem, akkor a zúzott kövezést, de szerintem manapság már az sem kevés pénzbe kerül. Minden esetre addig is járhatóvá kell varázsolni valamilyen úton-módon az ehhez hasonló utcákat, sőt járdákat is.

Re: Harsányi utak helyzete

HozzászólásElküldve: 2011.01.24. 11:40
Szerző: hókuszpók
Kedves zolee!
Azt hiszem mindenki nevében szólok, hogy légy szíves minden utcába menj el, és a legirritálóbb úthibákat tett fel ide! Vagy most hirtelen más jutott eszembe! Kátyúszépségverseny! Ki tud jut jobb képet feltenni? (Sajnos ehhez nem értek! Én sem vagyok tökéletes)
Jó a kép, ezért más rendezvényre is elmehetnél és fotózhatnál, besegítve az adminünknek!
Netti!
Nem annyira üres az a zseb, csak a lendület leállt, ill. hiába próbálunk valakit szóra bírni, nincs tájékoztatás!Nincs dátum a szemünk előtt, mert már kb 8 évvel ezelőtt is volt ígéret! és még mindig csak várunk, várunk, várunk...türelmesen mint a birkák.
Addig is! Lapát, gereblye, kapa, törmelék, hamu, összefogás!