választás

Közélet, sport, oktatás, és még sok minden más amit meg szeretnél vitatni másokkal.

Tisztelt Regisztrálni Szándékozók!

Az elmúlt időszak tapasztalata azt mutatja, hogy bizonyos keleti országokból, napi 25-30 üzleti jellegű regisztráció érkezik a fórumra. A felhasználónevek 99%-a egy betűhalmaz.
Ezért arra kérek minden új regisztrálót (a saját érdekében is), hogy a jövőben felhasználónévként lehetőleg értelmes, értelmezhető nevet válasszon.
A fentiek miatt a frissen regisztráltak csak admin jóváhagyás után lesznek teljes jogú tagok, mert csak így biztosítható a fórum biztonságos, spam mentes működése.

Admin

választás

HozzászólásSzerző: stapesz » 2010.09.30. 17:04

Helló! Kérésem lenne a videó felelős felé. Sajnos nem tudtam megnézni a jelöltek bemutatkozását,ha lehet még a holnapi nap folyamán kb 18 óra körül újra leadnák.Remélem teljesíthető kérés, de másoknak sem árt újból látni és memorizálni.
Kszönettel Stapesz
stapesz
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2010.09.24. 18:12

Re: választás

HozzászólásSzerző: admin » 2010.10.01. 15:35

Tisztelt stapesz!

Megpróbálok eleget tenni a kérésének, szombaton úgy 18.00 körül! ;)

Üdv: a "videó felelős"
Avatar
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010.08.03. 06:13

Re: választás

HozzászólásSzerző: stapesz » 2010.10.01. 17:01

Helló! Köszi , hogy ilyen hamar reagáltál . ÜDV. Stapesz
stapesz
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2010.09.24. 18:12

Re: választás

HozzászólásSzerző: Roxana » 2010.10.05. 18:11

Helló Admin!
A választási eredmények miért nem láthatók a helyi videócsatornán?
Ha korrekt lenne a tájékoztatás, akkor már hétfőn reggel fel kellett volna tenni! Ha már hetekig láttuk a képviselőjelölteket, az elért eredményekre is kíváncsiak vagyunk! Mindenki tudja az eredményt, akit érdekel, akit nem is, ettől függetlenül elvárná a választópolgár!
Roxana
 
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2010.10.05. 18:04

Re: választás

HozzászólásSzerző: csuporka » 2010.10.06. 10:09

Sziasztok!
Na azt én se tenném a kirakatba,ami a választások körüli háttér munkálatokat illeti.
Nonszensz,hogy nem képesek a választó polgárokat tisztességesen értesíteni IDŐBEN semmiről.
Nem jár nekik,vagy talán mindegy? A választást megelőző héten szombaton volt a bemutatkozása a jelölteknek....
kérem kb. 60 ember volt a lelátón! a lakosság nem nem kíváncsi, egyszerűen nem is tudtak róla sokan.
Meg jegyezném ,hogy ezen a szombati napon annak a kevés embernek nem volt lehetősége kérdezni a jelöltektől semmit!
Mondván,hogy nincs rá "idő"....
No de,azt hiszem a végeredmény magáért beszél! :)
csuporka
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2010.10.06. 09:53

Re: választás

HozzászólásSzerző: Roxana » 2010.10.06. 10:23

Helló!
Tényleg sokan nem tudtak róla.
Stapesz kérte, hogy mutassák be a helyi Tv-ben, ez megtörtént, de a felvétel minősége MINŐSÍTHETETLEN! Ennyi év tornatermi felvétel után sem tudja beállítani a kamerán a színt, a hangot...
Pedig bőven lett volna idő kérdezni, mert aki odament, az már rászánta a délutánját, vagy akár az estéjét!
Várható volt a változás, semmi gond, ez mindenhol benne volt a pakliban!
Roxana
 
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2010.10.05. 18:04

Re: választás

HozzászólásSzerző: admin » 2010.10.06. 18:18

Tisztelt roxana!

Mivel hozzászólásod az én munkámat minősíti, kérdeznék tőled pár dolgot, s remélem hasonló szorgalommal válaszolsz rá, mint ahogy kritizálsz.

- első kérdésem: van-e fényképezőgéped?
- második kérdésem: ha van próbáltál-e már úgy felvételt készíteni, mondjuk otthon a lakásban, hogy a felvenni kívánt személyt háttal a világos ablak közepébe állítod és az alany arcáról készítesz egy fotót, ami lényegében árnyékban van.
Próbáld ki! (Vakut használni, deríteni tilos!) :)
Ezt amúgy ellenfénynek hívják.
Nem hiszem, hogy van olyan kommersz kamera, ami megbirkózik ezzel a feladattal. Az én saját kamerám sem képes erre, sőt az általam a tornateremben használt kamerák egyike sem volt erre képes! A profi operatőrök és berendezéseik azok biztosan. De Ők nagyságrendekkel többe kerülnek (minimum hat nulla). Ha figyelted, próbáltam úgy igazítani a képkivágást, hogy a szereplő a lehető legjobban legyen látható, bár ez nem mindig sikerült.

A hangról.
Az emberi agy a zajból is képes kihámozni a számára fontos információt, "elnyomva" az érdektelent. A mikrofon nem ilyen. Az szolgaian rögzít mindent. Egy amúgy is vízhangos teremben, a falakra irányított hangfalakkal, ahol a hang ide-oda verődik, még az egymagában, erősítő nélkül beszélő emberek hangja sem mindig érthető. Lásd a Rémtörténet Harsányban című kisfilmet, amit Vandáék nyári táborában szintén itt vettünk fel.

Tanulság:
Amíg ez a beállítás, vagyis a nézők a lelátón, a szereplők a küzdőtéren, háttal a világos ablak előtt, addig a felvétel ilyen lesz.

Megoldás:
Ez ugyan lényegesen több munkával jár a termet berendezők számára, mellesleg véleményem szerint emberközelibb is, tehát a szereplők a terem valamelyik végében, a nézők a küzdőtéren. Ennyi, ilyen egyszerű (lenne).

Megoldás 2:
A jelöltek beülnek a stúdióba, és szépen optimális körülmények között, elmondják a mondanivalójukat.
Lásd Eleven Tv, Mezőnyárád.

Más, bár szorosan kapcsolódik a fentiekhez:
Ha van kábeltévéd, nézd meg a HSE judosairól készült videót (Tagtoborzó). Ugyanaz a kamera ugyanaz a helyszín. A különbség mégis ég és föld.

Mindamellett itt közlöm Veled, hogy azért, hogy Te és még nagyon sokan a kábelen videót láthassanak a helyi eseményekről, az esetek nagy részében a szabadidőmet áldozom fel, ezért díjazást nem kértem és nem is kapok.
A cucc amivel dolgozom a sajátom, ez a mostani olvasatban annyit tesz, hogy megvásárlásához senkitől semmilyen támogatást nem kértem, és nem is kaptam!(Én már csak ilyen hülye ember vagyok :) .)

A jövőben mint eddig is, igyekszem legjobb tudásom és képességem szerint elkészíteni a felvételeket, ha másért nem, hát azért, hogy Neked és a hozzád hasonlóknak legyen mit kritizálni. :twisted:

Ennyi a válaszom a Te fél mondatodra: „de a felvétel minősége MINŐSÍTHETETLEN! annyi év tornatermi felvétel után sem tudja beállítani a kamerán a színt, a hangot..."

Vagyis kedves roxana, "ha hallgattál volna, lehet, hogy bölcs maradtál volna!"

Várom a válaszod, és az általad ellenfényben készített fényképet! Leginkább az utóbbit.

Tisztelettel: A "videofelelős"

Szintén Neked a következőkre:

"A választási eredmények miért nem láthatók a helyi videócsatornán?
Ha korrekt lenne a tájékoztatás, akkor már hétfőn reggel fel kellett volna tenni! Ha már hetekig láttuk a képviselőjelölteket, az elért eredményekre is kíváncsiak vagyunk! Mindenki tudja az eredményt, akit érdekel, akit nem is, ettől függetlenül elvárná a választópolgár!"

A honlap első oldalán a hírekben nézd meg a kérdéses téma dátumát, majd ajánlom figyelmedbe a fórumban a Helyi videocsatornával foglalkozó részen a képújság működéséről szóló részt. Kérlek olvasd el figyelmesen!

És egy történet Hofi Gézáról:

- Hofi beállt tankolni egy benzinkúthoz. A kezelő felismerte, és miközben tankolta a kocsiját a következőt mondta neki:
- Jé, Művész Úr! Mondjon már valami vicceset!
Mire Hofi:
- Mondja, maga amikor hazamegy, akkor a kredencbe nyomja benzint?
Avatar
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010.08.03. 06:13

Re: választás

HozzászólásSzerző: csuporka » 2010.10.06. 19:49

Gyerekek!Na de gyerekek:) Nem kell itt acsarkodni,ha meg még is azt viseljük el!Mert hát nem azt jegyzi ide az ember ami jól működik és kár is érte a tinta...
hanem azt amire figyelni kellene...
Nem hozzá értésről annyit: Nem kell személyes sértésnek venni egy hozzászólás,ha van észre vétel ami nyilván jogos!!!
Most meglepőt fogok írni.... meg kell fogadni,és kell változtatni amin lehet.
:D
csuporka
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2010.10.06. 09:53

Re: választás

HozzászólásSzerző: Roxana » 2010.10.07. 07:55

Szia Csuporka!
Köszönöm, hogy megvédtél, ill. mellettem állsz! ;)
Nem tudom írjak-e, válaszoljak-e neki, már többetdszerre indulok neki a válasznak, mert esetleg megsértődik. :cry:
Az biztos, hogy többektől hallottam azt, amit leírtam, de a válaszát ( emberi módon) is leírhatta volna. Pl. ha így kezdi? elnézést kérek, de a technika, a terem, a lehetőségek .... miatt. Megértésüket köszönöm: admin.

szép napot!
Roxana
 
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2010.10.05. 18:04

Re: választás

HozzászólásSzerző: Roxana » 2010.10.07. 09:59

Kommentár nélkül..

Legyen ön is polgármester!
Nincs szoros összefüggés egy település mérete és vezetőjének díjazása között, rögtönzött felmérésünk szerint, ám minél kisebb egy település, annál nagyobb arányát emészti fel költségvetésének vezetője javadalmazása. A városok esetében a félmillió feletti bruttó havi fizetés alapnak számít, ehhez pedig még költségtérítés, cafeteria jár, de sokszor a pár ezres falvak esetében is 300-400 ezres bruttó bérek és mellé költségtérítés "jár" az első embereknek.
A polgármesteri béreket törvény szabályozza, meglehetősen tág határok között: 2009. január 1-jétől 38 ezer 650 forintos illetményalapot kell figyelembe venni, és ezt lakosságszám arányában felszorozni. Az 1000-nél kevesebb lakosú településen a szorzó 7-9,1000-2999 között 8,5-11,3000-10000 között 11-12,5, 10000 lakos felett, illetve ha az önkormányzat körzetközponti feladatokat is ellát 12,5-13,5, megyei jogú város esetében 14-15.
A 157 ezres, 40 milliárd feletti költségvetéssel rendelkező Pécs esetében a nagy eséllyel újjáválasztására készülő Páva Zsolt fizetése bruttó 600 ezer forint, ehhez 180 ezer forint költségtérítés járul. Bármennyire gálánsnak is tűnik ez a díjazás, a nagyváros költségvetésében nem zavar túl sok vizet - más kérdés, hogy Páva két helyettese is 550 ezer bruttót keres, és egy ekkora városban a polgármesteri apparátus is nagyobb, mint a kisebb településeken.
Tolna megye második legnagyobb városában, a 22 ezres, 4 milliárd körüli költségvetéssel rendelkező Dombóvár polgármestere, Patay Vilmos bruttója 521 ezer, ám miután ő országgyűlési képviselő is, polgármesterként nem vesz fel költségtérítést. Pataynak csak egy helyettese van (akitől egyébként megvonta a hatásköröket egy évvel ezelőtt), ám nyilvánvaló, hogy miután Dombóvár költsévetése mintegy tizede a pécsiének, a városvezetés bérezése sokkal nagyobb terhet ró a költségvetésre.
Ez azonban még így sem közelíti meg az éves költségvetés egy százalékát, miközben rengeteg kisebb település esetén ez akár 10 százalék fölé is kúszhat. Ebből a szempontból nagyon nem mindegy, hogy egy polgármester főállásban, vagy társadalmi állásban látja-e el hivatalát: a 3000 alatti települések esetében a polgármesterek alapból társadalmi állásban látják el tevékenységüket, ám a képviselőtesület ezt főállásúra változtathatja.
Egy ekkora településnek a főállású polgármester igen komoly anyagi terhet jelent, hiszen bére nem lényegesen kevesebb, mint 100 ezres nagyvárosokat irányító kollégáié. Az 1900 fős Tolna megyei Madocsa polgármestere például 421 ezer bruttót keres, ehhez jön még a 100 ezer forint fölötti költségtérítés. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben levonjuk a település költségvetéséből a különböző társulások számára automatikusan átutalt össszegeket, a tényleges költségvetés 6-7 százalékát teszi ki csak a faluvezető fizetése.
Úgy tűnik, a képviselők számának csökkentése mellett a kisebb települések esetében a polgármesteri fizetéseken sem ártana elgondolkodni, ezek ugyanis sokszor épp a fejlődési lehetőségektől fosztják meg a falvakat.
Roxana
 
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2010.10.05. 18:04

Következő

Vissza: Köztér

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron