Vissza a kezdőlapra

Szabadidő

Horgászoknak és természetkedvelőknek

 

kép

 

Harsányi Horgásztó


Miskolctól alig 10 km-re a Bükk déli lejtőinek ölelésében helyezkedik el a Harsányi Horgásztó. 3 tóból álló tórendszerről van szó, melyek hasznos vízfelülete 40 ha . A tavak völgyzárógátas rendszerűek, amelyek a Csincse patak felduzzasztásával jöttek létre, egymáshoz képest láncszerűen elhelyezkedve. A horgászat a 2006.-ös esztendőben indult meg a legnagyobb 20 ha vízfelületű tavunkon, a két felső tó horgászati célú hasznosítására a későbbiekben kerül sor. A tó a 2000-es évek elején, rekonstrukciós munkálatokon esett át, ennek köszönhetően a meder a keresztgáttal párhuzamosan egységes alakulású. Az átlagmélység 2,5 m , az aljzat helyenként akadós. A tó környezete kulturált.

 

Tavunkban megtalálható a legtöbb hazánkban állóvízben honos faj. A tó békéshal állománya közül domináns a ponty, melyek átlagsúly 3 kg körüli. Azonban a tavat egyre sűrűbben látogatják a bojlis horgászok köszönhetően annak, hogy minden héten horogra kerül 5-6 db 10 kg feletti példány is. Pontyban a tórekord 16 kg . Későbbi terveink között szerepel egy "bojlisparadicsom " létrehozása, melynek érdekében egyre több 10- 20 kg közötti ponty kerül a tóba. A termetes halakra horgászók számára szintén szívet melengető a tóban található amurállomány. Ezen halak átlagsúlya a 2005-ös telepítéskor 5,5 kg volt, azonban a növényevők nagyja 10 kg feletti.

 

Az egyébhalak közül jelentős a dévérkeszeg állomány, ill. a kárász. A kárászok között nem ritka az 1 kg körüli példány.

 

Ragadozók is szép számmal találhatók a tóban. Tavunk egyre kedveltebb ill. jegyzettebb a pergetőhorgászok körében. A predátorok közül is a csukaállomány a legjelentősebb. Az eddig kifogott legnagyobb csuka 7,8 kg-os volt. Süllőben a tórekord 5,2 kg . Harcsák az éjszakai horgászat hiányában eddig kis számban kerültek horogra.

 

Telepítés minden hónapban a fogások arányában történik.

 

Horgászrend: Horgászni általánosan napkeltétől napnyugtáig lehet, azonban ennek pontos időpontja évszakonként változik. Az éjszakai horgászatra előreláthatólag a 2007-es esztendőben a bojlihorgászok számára lesz lehetőség.

 

Jegyárak: A harsányi horgásztó saját honlapján:www.harsanyhorgasz.hu

 

A parton lehetőség van tűzrakásra, főzésre. A kényelem érdekében egyre több padot, asztalt helyezünk ki. Későbbi terveink között szerepel egy pihenőpark kiépítése, ahol a család minden tagja megtalálja a szórakozási lehetőséget. Tavunk vállalja versenyek szervezését, és lebonyolítását.

 

Bővebb információ a tóról, a horgászati lehetőségekről: 20 536 82 47-es telefonszámon.

 

A község határában nyújt kikapcsolódási lehetőséget a Szabadidő és Kalandpark

kép

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
  

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

   
Minden program...
Rendezvénynaptár
Önkormányzati vendégház

2010.02.25. óta

609057

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...